Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PELLET

Το pellet είναι συμπιεσμένα μικροσωματίδια κυρίως ξύλου σε σχήμα κυλίνδρου με ελάχιστη περιεκτικότητα υγρασίας αλλά και με τεράστια θερμαντική ισχύ! Η θερμαντική ισχύ του πελλετ (pellet) ανέρχεται σε 4000-4500Kcal/Kg. Το ξύλο που χρησιμοποιείται ποικίλει και αυτό καθορίζει το τελικό του χρώμα, αλλά και την θερμαντική του ικανότητα.Είναι φιλικό προς το περιβάλλον γιατι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν και επειδή έχει τεράστια απόδοση κατά την διαδικασία της καύσης δεν παρατηρούνται εκπομπές ρύπων.Μόνο διοξείδιο του ανθρακα.

Τα pellet συνήθως παράγονται από μεγάλα και πιστοποιημένα εργοστάσια επεξεργασίας προϊόντων ξύλου και συνήθως έχουν διάμετρο 6mm-8mm και μήκος 8mm-14mm. Συνήθως τοποθετούνται σε σακούλες των 15Κg και έπειτα από αυτή την αποθήκευση είναι ετοιμα προς πώληση.
Επίσης διατίθεται και σε συσκευασία του 1 τόνου.

Αλλά πως τα χρησιμοποιούμε; Τα πέλλετ χρησιμοποιούνται ως καύσιμα σε τρια είδη θέρμανσης.
Σε λέβητες pellet, σε σόμπες αλλά και σε τζάκια pellet. Aυτά τα τρία είδη είναι προϊόντα που μοιάζουν εξωτερικά με τα προϊόντα καύσης ξύλου ή πετρελαίου αλλά για καύσιμη ύλη χρησιμοποιούν τα συσσωματώματα ξύλων αυτά(πέλλετ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου